האם הצבע הכחול יוריד את הטמפרטורות בעיר..?

עוברי אורח בעיר דוחה שבקטאר הופתעו לאחרונה לראות ברחובות הצמודים לכיכר Waqif שבמרכז העיר דרך צבועה בכחול.


במידע שהופץ לתושבים על ידי הרשות המקומית של העיר ( Ashghal ), נמסר להם שהמשטח הכחול באורך 200 מטר הוא חלק מפרויקט ניסיוני להפחתת הטמפרטורה בעיר, שנצבע במקום משטח האספלט. במסגרת הפילוט הותקנו חיישנים למדידת טמפרטורות הן על פני השטח הכחול והן על פני האספלט הלא מצופה, למשך 18 חודשים.


לציפוי הכחול בעובי 1 מ"מ יש פיגמנט מיוחד שמחזיר חום ומיקרוספירות קרמיות חלולות, שמחזירות ביעילות קרינה אינפרא אדומה.
לאחר אותה תקופת הניסיון יוערכו הקריאות מהחיישנים בכדי לקבוע את הצלחת הניסוי, שנעשה בתיאום עם חברה יפנית, והרחבת השימוש בציפוי כחול יהיה תלוי בתוצאות המחקר.
מומחים טוענים כי ניסוי זה יכול להפחית משמעותית את הטמפרטורה ברחוב, שכן המשטח הכחול מחזיר את החום שמגיע מהשמש במקום לספוג אותו כפי שקורה במשטח האספלט השחור. האספלט סופג את החום והופך את פני השטח והסביבה לחמים הרבה יותר כתוצאה של urban heat island effect , מה שעלול להוסיף משמעותית לטמפרטורת האוויר הממוצעת.


בשנים האחרונות גורמת תופעת ההתחממות הגלובלית לעליית הטמפרטורות בערים, ולכן צריך להמשיך ולחפש שיטות חדשניות לקירור הערים.
בקיץ הנוכחי כיסתה לוס אנג'לס את רחובותיה בציפוי לבן-אפרפר המכונה CoolSeal ונמצא כי הטמפרטורה של פני השטח עם הכיסוי הלבן הייתה ב 23 מעלות פרנהייט קרירה יותר מאשר השטח השחור שלא כוסה.
מקור הכתבה : The Peninsula online 19 Aug 2019

לקריאה נוספת על תערוכת 'סולאר אנרגיה' תגובה בונה לשינויי אקלים