בית ליבלינג – מרכז העיר הלבנה הוא פרויקט ישראלי-גרמני המבקש אשר דן בערכי האדריכלות המודרנית ובעיר הלבנה כאתר מורשת תרבות עולמית בתל אביב-יפו, בהתיחסות אל השימור והעירוניות.
המרכז מקדם מצוינות בתחומי המחקר, ההכשרה המקצועית והידע בתחום השימור והאדריכלות.

בית ליבלינג קרדיט לתמונה עיריית תל אביב

בשנת 2003 הכריז ארגון אונסקו על האתר כ"אתר מורשת עולמית".

שלט המוצב בבית ליבלינג

הקמת המרכז נעשתה מתוך הכרה בנוף האדריכלי הייחודי והחד פעמי של תל אביב-יפו, בה נמצאים למעלה מ-4,000 בניינים שנבנו בסגנון הבינלאומי- "באוהאוס".

המרכז ממוקם בבית ליבלינג (רחוב אידלסון 29) אשר תוכנן על ידי האדריכל דב כרמי והמהנדס צבי ברק בשנת 1936 וכולל מאפיינים מובהקים של הסגנון הבינלאומי: החל מהכניסה עם בריכת הדגים, דרך חדר המדרגות המהודר ועד המרפסות השקועות. בשנות ה- 70 המבנה נתרם לעיריית תל אביב-יפו על ידי טוני ליבלינג.

בית ליבלינג קרדיט לתמונה - עיריית תל אביב

בחודש ספטמבר 2019 המרכז נפתח באופן רישמי וניתן לבקר בו בכניסה חופשית בתערוכות, בגינה הקהילתית או בבית הקפה ולבקר בקומת הגג המשמשת כתצפית העיר הלבנה.

בית ליבלינג מעמיד בפני מי שחוקר את המרחב הציבורי אפשרויות והזדמנויות רבות בצורת קולות קוראים המפורסמים באתר שלהם קול קורא לכנס בית הספר של העיר, בית ליבלינג – מרכז העיר הלבנה, אפריל 2020
העיר כמרחב ספונטני ורב־חושי של מחקר ופעולה
אמנים, אדריכלים, מעצבים, חוקרים ואנשי חינוך מוזמנים להציע עבודות אמנות ועיצוב, סדנאות, מחקרים ומאמרים שיוצגו בכנס הראשון של בית הספר של העיר, שיתקיים באפריל 2020 בתל־אביב-יפו.

בית ליבלינד קרדיט לתמונה בית עיריית תל אביב

הכנס יקדם דיון תרבותי־אמנותי־אדריכלי לגבי משמעותה של חווית המגורים בעיר והעיסוק בה במסגרות שונות, בהן בתי ספר, מוזיאונים ומוסדות תרבות. נציג גישות ותוכניות לימוד העוסקות בעיר – גוף ידע המשלב שיח אסתטי־פוליטי, תיאורטי ומעשי עם פרקטיקות עיצוב פיזי ופואטי: אדריכלות ועיצוב, מלאכות, ספרות, קולנוע ושירה, תוך הרחבת השיח שבין גוף לבין מרחב עירוני ואדריכלות.
בית הספר של העיר, הפועל בבית ליבלינג ובבתי ספר בתל־אביב-יפו, מפתח רעיונות ופרקטיקות של חשיבה והתבוננות על העיר כמרחב לימוד. אנחנו מתייחסים אל העיר כמרחב שבו אנחנו לומדים זה מזה, חולקים ידע, רעיונות, מחשבות, מיומנויות וניסיון. העיר אינה מרחב מובן מאליו, אלא פלטפורמה יומיומית לדיון ציבורי והתבוננות ביקורתית של תושביה על המקום שבו הם חיים.
מוזמנים להכנס לאתר של בית ליבלינג - קולות קוראים