איך משפיעה המגיפה על סגנון הבנייה למגורים והפיתוח הסביבתי בדלאס אמריקה

המונח "wellness" התחיל להשתרש בחיינו עוד לפני עידן הקורונה, אולם היה קושי להגדיר אותו בהקשר של בנייה ופיתוח המרחב הציבורי והנטייה שרווחה היתה ניסיון ליחס אותו למונח אחר שנקרה "greenwashing" , שמשמש ליצירת תדמית של בניה ירוקה או לייחוס ערכים של שמירה על תכנון בר קיימא קיימות לפרויקטים חדשים של בנייה.

באופן כללי זה תחום שיש בו הרבה כסף וניכרת בו מגמה של עלייה בהשקעה. לדוגמא, באמריקה בשנת 2017 היו השקעות בגובה של 134 ביליון והצפי ל2020 היה180 ביליון דולר. הטרנד הזה, בניגוד לתחומים אחרים שנעלמו בעידן הפוסט קורונה, צפוי לקבל דחיפה רצינית מהמגפה שהתרחשה עלינו. לדוגמא – מתקנים כמו שמירה על איכות האוויר בתוך מבנה או חלונות שניתנים להפעלה עצמית, שני אלו מצטרפים לרשימת המתקנים שמקבלים עידוד לקידום הפיתוח בעידן זה.
אמריקאים שיוצאים מהסגר, מגלים עניין רב באזורי מגורים שיש להם מתחמים חברתיים, שניתן לקיים בהם פעילות תרבותית וחברתית מצד אחד ומצד שני הם עדיין מהווים מרחב פרטי שלא פתוח לכול.
דוגמא לפורויקט מסוג זה, תוכן על ידי משרד אדריכלים LAKE|FLATO , שתיכננו פרויקט מגורים במערב דלאס בשם Haciendas.

אדריכל הנוף של הפרויקט Hocker, נתן תשומת לב מיוחדת לשילוב בין חוץ לפנים והביא לביטוי את הדאגה שמקורה במגפת הנוכחית, שדוחפת אנשים לחפש שקט ושלווה במציאות חיים שונה.
המאפיין של הפרויקט שכולל 3 בנינים הוא המרחב הגדול שעליו הם משתרעים כולל הרבה חצרות פרטיות , שבהן התושבים יכולים לשהות כשהם נמצאים מחוץ לבתים, כולל שטחים ירוקים רבים. תוך שימוש באלמנטים עיצוביים שמעניקים פרטיות והתמקדות כוללת בחיים בחוץ.
לייק | פלאטו בחר לשלב בכל בית פרחים מעניינים שלא נמצאו בדרך כלל באזור, קירות בטון חשופים וגגות מתכת גלי. בפנים, בכל מתחם מגורים נבחרו חומרים נקיים מרעילים וכל בית כולל מערכותאולטרא סגול לטיהור אוויר ומערכות חילופי אוויר מובנות.
הבתים הראשונים בהאיינדאס הושלמו לאחרונה והמחירים מתחילים ב 550,000

מקור הכתבה

 להמשך קריאה על ההשתנות הצפויה ברחובות ובכבישים של הערים בעולם ובישראל