פרישת משטחי דשא מסוג היברידי כולל דשא אורגני ודשא סינטטי


"אצטדיון בלומפילד הוא אצטדיון כדורגל הממוקם בעיר תל אביב-יפו, בבעלות חברת "היכלי הספורט", תאגיד עירוני של עיריית תל אביב-יפו. האצטדיון הוקם בשנת 1962, מכיל 29,150 מקומות ישיבה, ומהווה את מגרשן הביתי של הפועל תל אביב, מכבי תל אביב ובני יהודה תל אביב.
האצטדיון המיתולוגי נקרא על שם האחים ברנרד ולואיס בלומפילד שהתעשרו מחיפושי נפט בקנדה. בשנת 1960 הם תרמו 750 אלף לבנייתו "פעם באתי לבעוט את בעיטת הפתיחה במשחק של הפועל", אמר הארי, בנו של ברנרד. "הגעתי עם עניבה צהובה רמזו לי בעדינות להעיף אותה".


בשנת 2016 נסגר האצטדיון לצורך הגדלת תכולתו לכ-29,150 מקומות ישיבה. העבודות, שעלותן כ-500 מיליון שקלים, צפויות להסתיים באוגוסט 2019" עד כאן המידע מויקיפדיה.
בעוד 12 ימים ייערך משחק הפתיחה הרשמי של אצטדיון בלומפילד . השלב הסופי בשיפוץ המגרש כלל את הליך העברת הדשא, שגודל בפארק דרום למגרש ביפו, שהתנהל באירוע מאובטח ככל האפשר. הדשא, היברידי מסוג הירו, על פי אנשי המקצוע הוא זהה לכר הירוק אשר נמצא בסנטיאגו ברנבאו.


שתי משאיות הגיעו מפארק דרום אל בלומפילד עם גלילי הדשא אשר נחתכו וסודרו לקראת העברה, שנעשתה על ידי מומחים בתחום מקנדה ואוסטרליה. בכל משאית הועמסו 12 גלילי דשא, שמשקל כל אחד מהם הוא כטון, כאשר אורך כל רצועת דשא עומד על כ-15 מטרים.
בתוצרתו הסופית יוכל האצטדיון להכיל כ-29,150 מקומות ישיבה ויכלול תוספת קומת תאי צפייה, הגדלת מתחם ה-VIP, שטחי מסחר, עבודות פיתוח, פיתרון קונסטרוקטיבי לגג כך שיתאפשר קירוי עתידי מלא לצד מזרח ומערב, ותוספת של דרגנועים לרווחת הקהל. התכנון החדש ישמר את המאפיינים הייחודיים של האצטדיון, הכוללים את היציעים הבנויים כקערה ותורמים לאווירה המיוחדת, כמו גם הקרבה לכר הדשא".
נציג של אופ"א שביקר באצטדיון התלהב מהנוף. עם זאת, עדיין לא ברור האם יאושר לשחק בו. יש לציין שהפועל ת"א (מול מכבי נתניה) ובני יהודה (מול עירוני ק"ש) יחלו את הליגה במשחק ביתי בעוד כשבועיים וחצי.
הדשא הוא מסוג שטיח היברידי שכולל בתוכו דשא אורגני ובנוסף דשא סינטטי, כפי שנהוג בכל מגרשי הכדורגל הגדולים בעולם. עבודות הנחת הדשא נעשו במהלך הלילה בשל החום הכבד וכדי להימנע מהיקלעות המשאיות המובילות את המשטחים לעומסי תנועה.
החשש הגדול היה שהדשא לא יהיה מוכן בזמן לפתיחת העונה ב-24 באוגוסט, אך העובדה שהוא עשוי בשיטה הייחודית שפותחה באוסטרליה ובה הדשא נקצר יחד עם השורשים, התהליך לא אמור לארוך זמן רב. הדשא מועבר במשאיות ברצועות שלמות אל בלומפילד, ללא צורך בגידול שורשים מחדש שם.


הבחירה בשיטה זו היא בין השאר תוצאה של הפקת לקחים מהעבודות שנעשו בזמנו באצטדיון סמי עופר. אז, הדשא נשתל באצטדיון עצמו, ובשל בעיות שונות הוא הוחלף תוך כדי העונה. היתרון בדשא ההיברידי היא העובדה שהאחיזה של שורשיו חזקה.
אחד הקשיים בהישרדות דשא בישראל הוא אחד משני דברים: או עודף באור שמש חזק מדי, או מחסור באור שמש. במקרה של בלומפילד, המבנה מספק צל ולכן הותקנו מערכות תאורה מיוחדות שיספקו לדשא אור שמדמה אור שמש, במידה הנחוצה.
חצי מיליארד שקלים. זהו הסכום שהוציאה עיריית ת"א יפו על שיפוצו המאסיבי של בלומפילד, זאת לאחר שעל פי דיווחים, תכננה עיריית ת"א להוציא בין 275 ל-350 מיליון ש"ח על העבודות.


המשמעות היא חריגה בתקציב של יותר מ-150 מיליון ש"ח, כל זאת במטרה שהמגרש ביפו ישנה את פניו ויהפוך להיות אצטדיון בעל הסטנדרטים הגבוהים ביותר של אופ"א: 4 מתחמים של חדרי הלבשה, 10 תאי צפייה, 22 מזנונים, מתחם VIP והוספה של 15 אלף מקומות, וזו רק רשימה חלקית של השיפוץ שנעשה תוך שנתיים ושלושה חודשים (הקבלן החל לעבוד בשטח במאי 2015). אגב, בלומפילד יהיה האצטדיון היחיד בארץ בו יהיה ניתן להעניק גביע או צלחת אליפות ביציע עצמו.
אחת מהביקורות הקשות ביותר על האצטדיון החדש הוא היעדר הגג שיכסה את כל היציעים ויגן על הקהל מפני הגשם ומפני השמש הקופחת. "אני מאוד זהיר בכסף ציבורי", אומר ראש העירייה, רון חולדאי, "רוב הימים במדינה אין גשם ובמזג האוויר שלנו אפשר להמשיך לשחק".

מקורות הכתבה:

עמית קרקו מONE

 שירי אלג'ם מספורט5
אפרת עמורבן מספורט YNET

לקריאה אודות איחוד תמ"א לטובת השטחים הפתוחים