עלייה בחשיבות ההתייחסות למרחבים החיצוניים בעקבות המגיפה

הזזת מתחמי העבודה החוצה

ג'יימס מק'קון, 

אין ספק שהמגפה האחרונה הבליטה את היתרונות הפיזיים והפסיכולוגיים של המרחב הציבורי ואת הקשר בין המרחב הציבורי למתחמי עבודה ולמתחמי לימוד באקדמיה.

הקשר הזה היה נושא לסמינר בהנחיית משרד Perkins&Will מאטלנטה. את המושב הנחה העורך הראשי של מגזין 'מטרופולין' Avinash Rajagopal.


מטה ההנהלה של חברת Newell Brands - דוגמא לתכנון המרחב הציבורי על ידי משרד Perkins&Will

פתח את הסמינר אדריכל נוף בשם זאן סטיוארט ממשרד Perkins&Will שאמר "אין ספק שחשיבות המרחב הציבורי עלתה כתוצאה מהמגפה, גם הסנטרל פארק בניו יורק והשדרות הגדולות של פריז צמחו שניהם ממגפות. הצוותים שלנו שעובדים בחוץ, יכולים להיות מאושרים, בריאים יותר ופרודוקטיביים יותר כתוצאה מהגישה שלהם לטבע. "
ג'ים אירווין, נשיא New City Properties אמר "אנשים מבלים פחות זמן בלובי, שנהפכו למאוזוליאום משיש, מעכשיו השטח הפתוח הוא הלובי ויש לו יתרון גם ביצירת קהילה טובה יותר ".
מכיוון שהדיון היה ממוקד באטלנטה, הביאו כדוגמא את ה- BeltLine, שהיא לולאה ירוקה באורך 22 קילומטר סביב העיר הממוקמת במסדרונות רכבת לשעבר המקיפים את אטלנטה. בפארק ההיקפי הושקע יותר ממיליארד דולר בפיתוח על ידי יזמים פרטיים.


פארק BeltLine-צילום השוואתי

אירווין, שמשרדו מקיים פרויקטים הסמוכים ל- BeltLine, אמר כי מה שמלהיב אותו כיזם לייצר מרחבים שאנשים נהנים מהם ותיאר זאת בדבריו "אם אתה רוצה לראות אנשים שחורים, חומים, צהובים ולבנים, דוברים עשר שפות שונות, אתה פשוט צריך ללכת לשם בכל אחר הצהריים".
רובין לאקי, מנהלת פרויקטים בכירה באוניברסיטת אמורי, הסמוכה לBeltLine אמרה כי עיצוב חללים חיצוניים שיהוו גורם משיכה חזק לסטודנטים הוא קריטי לאוניברסיטה מכיוון שהוא מביא להחלשת אפקט המגיפה. לדבריה החשיבה שלנו על המרחב הציבורי היתה מהותית בהחזרת התלמידים ללימודים. בימים אלה אנחנו נמצאים בתהליך של שילוב בין לימוד פיזי לווירטואלי.

BeltLine

הוסיפה ואמרה לאקי " מבחינתנו שטחי חוץ חשובים לא פחות מהבניינים עצמם, הקמנו אוהלים בחוץ, הקמנו כיסאות דק, הכל כדי לאפשר את העבודה בחוץ.
היבט נוסף של העבודה בחוץ שרלוונטי גם לנו בארץ הוא האקלים, שמהווה אתגר באטלנטה וגם בישראל. נשאלת השאלה איך נעצב את המרחב הציבורי כך שיתאים להצללה בקיץ? " לדבריה של לאקי, חשוב ליצור חללים חיצוניים שמאובזרים, כמו חיבור בכל מקום ל- WIFI".

הסיכום של הסמינר נעשה על ידי Avinash Rajagopal (העורך הראשי של המטרופוליס) שהציע לראות את הנושא בראייה רחבה שהכותרת שלה היא - איך בונים מערכת יחסים טובה יותר עם הטבע?" והוא סיכם ואמר שהקשר עם הטבע הוא נושא שאנחנו מנסים לגשר עליו כבר עשרות ומאות שנים ואני מוסיפה, שאולי המגיפה הנוכחית נתנה לנו דחיפה נוספת להבין את חשיבות הגישור על הפער בין אורח החיים המודרני לשמירה על טבע.

מקור הכתבה

להמשך קריאה על פארק המסילה